Ние бяхме неподготвени. Имаше очаквания на по-ясна категорична позиция от страна

...
Ние бяхме неподготвени. Имаше очаквания на по-ясна категорична позиция от страна
Коментари Харесай

Румен Петков: Вече имаме много провали в енергетиката, за да правим още

" Ние бяхме неподготвени. Имаше очаквания на по-ясна безапелационна позиция от страна на Европейска комисия по отношение на газопреносната мрежа. Медведев го сподели задоволително ясно. Трябва да се върнем малко обратно и да забележим неуспехите в енергетиката ни. Ние пропуснахме да построим Син поток, Турция го построи пред 98-99 година, заради което загубихме милиарди лв. от преносни такси за Турция. Пропуснахме " Южен поток " и в този момент се борим да транслираме съветска газ, която ще пристигна от Турция, ние към този момент най-малко 30% от прехвърлянето сме го изгубили, това са 5 милиарда, които си остават в Турция. Това са няколко големи неуспеха в енергетиката ни ", разяснява Румен Петков, ръководител на АБВ в предаването " Лице в лице " по bTV.

" Аз като ръководител на АБВ съм имал срещи с поредност посланици от Сърбия до Австрия. Всички те са уверени, че наш максимален интерес е да подсигуряваме директната доставка на съветска газ, а да не плащаме такси на трета цена. Правителството пропусна, или най-малко не стана ясно да са се борили за доставка на директна съветска газ, тъй като това ще бъде доста по-евтино за нашия обичай, нашата икономика и за Европа. 

В момента България заплаща по 22,07 евро на мегават час, а прилежаща Гърция заплаща 26-27 ерво на мегават час, което демонстрира, че имаме добра ценова политика от позиция на опциите, с които разполагаме.

 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР